Lebuktak

2022.10.15. 10:39

Kenőpénzért adhattak el külföldieknek gázolajat a kutasok egy benzinkúton a szomszédos megyében

Csaknem 18 ezer liter gázolajat tankoltak jogosulatlanul, hatósági áron egy Győr-Moson-Sopron megyei benzinkúton. Külföldi autókba és kannákba is több mint 400 alkalommal jutott üzemanyag. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói épp vásárláskor érték tetten csalókat - közölte a NAV.

kisalfold.hu

Forrás: Illusztráció/Pixabay

A NAV szombati beszámolója szerint a benzinkút alkalmazottjai főnökeik tudtával kenőpénz ellenében adták el az üzemanyagot külföldieknek. Rajtaütéskor a vevő éppen fizetett és kenőpénzt adott át. - írta a kisalfold.hu.

A pénzügyi nyomozók lefoglalták a helyszínen készült kamerafelvételeket és az online pénztárgépek adatait, illetve házkutatáskor 4 millió forint készpénzt is. Egy nap alatt tíz embert kihallgattak gyanúsítottként. A nyomozás üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt folyik. A büntetőeljárással párhuzamosan adóigazgatási és jövedéki eljárás is indult. 

A közös razziát a NAV Bevetési Igazgatóságának járőrei mellett, a Győr-Moson-Sopron megyei Adó- és Vámigazgatóság kockázat kezelési és jövedéki szakemberei, valamint a Kiemelt Adó- és Vámigazgatóság informatikus szakemberei is segítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában