A végzés végleges

2022.10.24. 10:55

Kukoricásban fogták el a menekülő embercsempészt - Egy hónapig előzetesben marad a macedón férfi

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte egy észak-macedón férfi letartóztatását.

Szombathelyi Törvényszék

Forrás: VN-archív

A gyanúsítottal szemben az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt azért van folyamatban büntetőeljárás, mert megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2022. október 21-én – ismeretlen megbízó utasításai alapján – az általa vezetett külföldi forgalmi rendszámú Mercedes zárt rakterű tehergépjárművel 19 főt – 4 indiait, 15 törököt –, akik Szerbiából Magyarország területére eddig be nem azonosított embercsempész segítségével Magyarország területére jutottak, s akik magyarországi érvényes tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek, Magyarország déli határszakaszától elfogásáig szállította azzal a céllal, hogy a szállított személyek jogellenesen Ausztria területére jussanak. 

A gyanúsítottat a Nemzeti Közlekedési Hatóság jelzése alapján 2022. október 21-én 12 óra 20 perckor Szombathely külterületén a 86-os számú főúton, egy szombathelyi áruház előtti szakaszon intézkedés alá vonták, amely intézkedés során a gyanúsított elmenekült, s akit Vép előtt található szélerőmű mellett lévő kukoricatáblában a szombathelyi járőrök elfogták.
A végzés végleges - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában