Első a biztonság

2022.10.11. 17:00

Mutatjuk a Vas Megyei Rendőrfőkapitányság tanácsait, hogy közlekedjünk biztonságosan az ősszel is

police.hu

Forrás: Pixabay

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülésének érdekében az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét!

  • Az őszi reggelek gyakori velejárója a köd, ezért ködös időben mindig tartsanak megfelelő követési távolságot, hogy ha kell, bármikor biztonságosan meg tudjanak állni!
  • Fontos, hogy a járművek jól láthatósága, ezért elindulás előtt mindenképpen ellenőrizzék a világító berendezések működését, valamint a bepárásodott szélvédőt, visszapillantó tükröt elindulás előtt tisztítsák meg!
  • Erdős útszakaszokon a lehulló falevelek csúszóssá tehetik az utakat, ezért mindig az útviszonyoknak megfelelően válasszák meg gépjárművük sebességét! Legyenek figyelemmel az utak megváltozott tapadási viszonyaira, vezessenek körültekintően!
  • Balesetveszélyes a párás szélvédő és a nem megfelelő kilátás, ezért elindulás előtt mindenképpen tisztítsa meg az üveget!
  • Azokon az útszakaszokon, ahol fokozottan kell számolni vadak jelenlétével, figyelje az erre figyelmeztető jelzőtáblákat, tartson nagyobb követési távolságot és korlátozott látási körülmények között csökkentse sebességét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában