Rendőrségi hír

2022.10.04. 08:55

Öt engedély nélküli vezetőt szűrtek ki a forgalomból egy nap alatt a Vas megyei rendőrök

Egyikük ittasan, eltiltás hatálya alatt, forgalomból kivont gépjárművel közlekedett. A gépkocsin nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás sem.

police.hu

Forrás: police.hu

A Vas megyei rendőrök az elmúlt 24 órában egy enesei, egy pápai, egy csonkahegyháti, egy kelédi, valamint egy kőszegi sofőrrel szemben intézkedtek, akik úgy ültek a volán mögé, hogy nem rendelkeztek vezetői engedéllyel. Velük szemben engedély nélküli vezetés miatt indult szabálysértési eljárást indítottak az illetékes rendőrkapitányságokon.

A pápai sofőrt a 86-os számú főúton vonták intézkedés alá az egyenruhások. Az igazoltatás során megállapították, hogy a gépkocsivezetőt a Veszprémi Járásbíróság eltiltotta a vezetéstől. Az általa vezetett autón nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, továbbá azt már korábban kivonták a forgalomból. A rendőrök a 30 éves sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre is előállították. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, míg a további szabályszegések elkövetése miatt szabálysértési eljárást indítottak - olvasható a police.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában