Bíróság előtt

2022.10.05. 12:00

Sanyargatva szállított migránsokat az embercsempész, aki Gencsapátinál rendőrautóval ütközött

A Szombathelyi Járási Ügyészség ma állította bíróság elé azt az őrizetben lévő szerb férfit, akit a rendőrjárőrök Vas megyében, Gencsapáti térségében 2022. október 3. napján értek tetten állampolgári bejelentés alapján, miközben 12 külföldit akart a magyar-osztrák határhoz szállítani, azonban összeütközött egy rendőrautóval és defektet kapott.

vaol.hu

Forrás: Police.hu

A vád szerint a 12 migráns 2022. október 2. napján, a szerb-magyar határon illegálisan lépett Magyarország területére, ahol a vádlott személygépkocsival felvette a 10 indiai és 2 török állampolgárt azért, hogy őket a magyar-osztrák határ közelébe szállítsa. A vádlott ezzel a magatartásával segítséget nyújtott a migránsoknak, hogy az osztrákmagyar államhatárt a későbbiek során tiltott módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével átléphessék. A szerb férfi az 5 személy szállítására alkalmas kombi személygépkocsi utasterében 8 főt, a csomagterében 4 főt szállított úgy, hogy a külföldiek ülő, guggoló, illetve fekvő helyzetben egymáshoz zsúfolva utaztak több órán keresztül, így a terhelt az általa szállított személyek közül 11-nek a helyszűke miatt testi szenvedést okozott, őket sanyargatta. 

A szombathelyi rendőrjárőrök a vádlottat a 87. számú főúton megkülönböztető fényés hangjelzés használatával megállásra szólították fel, aki ennek nem tett eleget. Az egyik rendőrautó a vádlott által vezetett személygépkocsi mellé került és összeütköztek. Az ütközés következtében személyi sérülés nem történt. Ezt követően a vádlott kiszállt a személygépkocsiból, futva menekült, azonban a rendőrök őt és a csempészett személyeket is elfogták és előállították.

A Szombathelyi Járásbíróság – az ügyészi indítvánnyal egyezően – csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek az őrizetben lévő vádlottat, akit 5 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt és 10 évre kiutasított az ország területéről. Az ítélet jogerős.

Előzmény:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában