Állatkínzás

2022.10.08. 08:47

Ütötte, verte, rövid kötélen tartotta kutyáját egy férfi a Balaton partján

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy kutyáját mostoha körülmények között tartó férfi ellen.

vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: MW-archív

A vádirat szerint a 60 éves balatonkenesei elkövető kiskorú gyermeke 2021. július 21- én kapott egy alig egy hónapos németjuhász fajtájú kölyökkutyát. Ahogy a kutya növekedni kezdett, az udvaron tartott állatokat, nyulakat, libákat kergette, esetenként egyet-egyet el is pusztított közülük. Emiatt a férfi 2021. nyár végétől az állatot egy másfél méter hosszú kötélen megkötve tartotta az ingatlan teraszán úgy, hogy a kutyának háza, vagy az időjárás viszontagságaitól védő fekhelye nem volt. Emellett seprűvel vagy más eszközzel szinte naponta bántalmazta, többször megrúgta. 

A kutya hónapokig szenvedett a bántalmazástól és a mostoha körülményektől, míg végül 2021 decemberében, egy újabb bántalmazást követően a szomszédok értesítettek egy állatvédelmi alapítványt, akik a rendőrséghez fordultak. A szakértő megállapította, hogy a férfi magatartása és a kutya tartási módja hosszabb távon maradandó mentális állapotromlást és egészségkárosodást okozott volna a kutyánál.

 Az állatot kiemelték a környezetéből, a férfi lemondott a tulajdonjogáról. Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak - írja a veol.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában