Vádemelés

2022.10.15. 10:00

Vád az embercsempész ellen - Embertelen körülmények között szállította utasait a kisteherautó levegőtlen, túlmelegedett rakterében

Vas Megyei Főügyészség

Illusztráció!

A Vas Megyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Kőszegi Járási Ügyészség csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő szír férfival szemben, aki a vád szerint 2022 szeptemberében 16 külföldinek nyújtott segítséget, hogy a magyar-osztrák államhatárt illegálisan átléphessék. A szír férfi a kisteherautó szellőzéssel, világítással nem rendelkező rakterében szállította a migránsokat úgy, hogy a külföldiek a padlólemezen ülő helyzetben, egymáshoz zsúfolva utaztak megállás nélkül a déli határtól Ólmod községig. A vádlott az általa a levegőtlen, túlmelegedett raktérben étel, ital nélkül szállított személyeknek testi szenvedést okozott, őket sanyargatta. A vádlott Ólmod térségében tette ki a migránsokat, hogy átlépjék a magyar-osztrák határt. A vádlottat a rendőrjárőrök elfogták. A Kőszegi Járási Ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását és Magyarország területéről kiutasítását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában