Balesetmegelőzés

2022.10.28. 13:54

Vigyázzunk rájuk is!

A kerékpárosok biztonságos közlekedésére hívták fel a figyelmet a Vas megyei rendőrök.

police.hu

Forrás: police.hu

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága által indított, „Közlekedj biztonságosan munkába jövet-menet!” elnevezésű program keretében munkatársaink különböző gyáregységekhez látogatnak el megyeszerte, ahol a biciklivel munkába járók figyelmét hívják fel a balesetmentes közlekedés fontosságára.

A Vas megyei munkáltatók és a Főkapitányság között kialakult segítő – több évre visszanyúló – együttműködés a közlekedésbiztonság elősegítését célozza, amelynek keretében az Opel szentgotthárdi gyáregységénél ellenőrizték a kerékpárosokat 2022. október 27-én.

A szakemberek hangsúlyozták, hogy a közlekedési szabályok ismerete, a láthatóság valamint a hibátlan műszaki állapotban lévő kétkerekű alapfeltétele a biztonságos közlekedésnek. A rendszeres, évenkénti akciónak köszönhetően a gyáregységbe érkezők nagy része szabályosan felszerelt kétkerekűvel érkezett munkába. A hiányos vagy rossz állapotú láthatósági eszközöket a közlekedésrendészeti szakemberek segítségével a kerékpár-tulajdonosok pótolták, így felkészítve őket a további biztonságos közlekedésre.     

A gyalogosok és a kerékpárosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, ezért a biztonságuk megóvása érdekében nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy láthatóságuk biztosítása kiemelt jelentőségű a balesetek megelőzésében! - olvasható a police.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában