Az ítélet jogerős

2022.11.22. 16:00

Balhé a szombathelyi kapuszínben - Konyhakéssel fenyegetőzött a feldühödött férfi

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen 1 rendbeli felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és 1 rendbeli könnyi testi sértés vétsége miatt halmazati büntetésül 80 nap elzárásra ítélt egy büntetett előéletű férfit, kötelezte továbbá 205.746 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Szombathelyi Törvényszék

Illusztráció

Forrás: VN-archív

A tényállás szerint a vádlott 2022. május 17. napján délután egy szombathelyi társasház kapuszínében a sértettre támadt, miután a sértett számonkérte a vádlott anyját (tanú), a vádlottnak a lakóközösségben tanúsított korábbi rendbontó magatartása miatt. A vádlott a beszélgetést hallva az anyja mögül kilépett az akkori tartózkodási helyéül szolgáló, az anyja használatában lévő lakásból, majd egy konyhakéssel a kezében, a sértett és kiskorú gyermekének megölésével kezdett fenyegetőzni, miközben többször szúró mozdulatot is tett a sértett irányába.

 A tanú ekkor fia elé lépett, majd miután egy másik tanú segítségével sikerült a lakásba visszahúznia az ingerült állapotban lévő vádlottat, becsukta a bejárati ajtót. Néhány másodperc elteltével azonban a vádlott ismételten kirohant a kapuszínbe, és a kezében lévő görkorcsolyával egyszer megütötte a mindeközben telefonján keresztül rendőrségi bejelentést tevő sértettet. 

A sértett a vádlottat próbálta eltolni magától, ezért a vádlott görkorcsolyával többször megütni már nem tudta, azonban miközben a sértett védekezett a vádlott dühösen ütötte, rángatta. A dulakodás során a vádlott elszakította a sértett pólóját, illetőleg egy esetben a sértett bal kezébe is beleharapott. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett el. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban – így a lakóközösség tagjaiban – megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az ítélet jogerős - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában