Sanyargatta is a migránsokat

2022.11.16. 12:39

Hosszú időre börtönbe mehet az embercsempész, akit Szombathelyen fogtak el a rendőrök

A Szombathelyi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében az I. rendű szlovák vádlottat csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette, míg a II. rendű török vádlottat több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt mondta ki bűnösnek. A bíróság I. rendű vádlottat 4 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 8 év Magyarország területéről kiutasításra, a II. rendű vádlottat 2 év - végrehajtásában 5 év próbadőre felfüggesztett - szabadságvesztésre és 6 év Magyarország területéről kiutasításra ítélte.

vaol.hu

Forrás: Pixabay

A tényállás szerint a II. rendű vádlott és 9 szír állampolgár 2022. szeptember 28. napján a szerb-magyar határon, meg nem engedett módon Magyarország területére belépett. Az I. rendű vádlott 2022. szeptember 30. napján 6 óra körül egy külföldi forgalmi rendszámú, Chrysler Grand Voyager típusú személygépkocsival a magyar-szerb határ közelében felvette a II. rendű terheltet és a 9 szír állampolgárt, hogy nekik segítséget nyújtson a magyar-osztrák határ meg nem engedett módon történő átlépéséhez.

A személygépkocsiban a csempészett személyek közül ketten a hátsó ülésen, míg heten – köztük négy gyermek – a csomagtartóban összezsúfolódva foglaltak helyet, így a több órás út során a csomagtartóban lévő személyeknek az I. rendű vádlott testi szenvedést okozott, őket sanyargatta. Az autópályán 20 km megtétele után a vezetést a II. rendű vádlott vette át. A csempészett személyek Ausztriába szerettek volna eljutni, és a vádlottaknak a magyar-osztrák határ közelébe kellett volna szállítania őket. A vádlottakat a szírekkel együtt 2022. szeptember 30. napján 10 óra 45 perckor Szombathelyen, a Repülők útján a rendőrjárőrök közúti ellenőrzés alá vonták és elfogták.

Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában