Lopás

2022.11.19. 09:47

Katalizátorokat lopott egy vasi férfi, elkapták

Harminckét rendbeli katalizátorlopással gyanúsítják a 34 éves Vas megyei férfit.

vn

Forrás: VMRFK

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a Főkapitányság Felderítő Osztályával együttműködve, 2022. november 15-én elfogták azt a 34 éves Vas megyei férfit, aki a rendelkezésre álló adatok alapján több, mint 30 alkalommal lopott, vagy kísérelt meg ellopni katalizátorokat Szombathelyen és környékén.

Az eljárás során beszerzett információk alapján a Vas megyei férfi 2022 márciusától kezdődően, jellemzően Szombathely nagyobb lakótelepein található parkolókból, a város peremterületeiből, valamint a közeli településekről több mint 30 esetben tulajdonított el – különösen régi típusú autókról – katalizátorokat oly módon, hogy azokat a járművek kipufogórendszeréből kivágta.

A nyomozás során elvégzett kutatások eredményeként a gyanúsított férfi tartózkodási helyén több, a bűncselekmény elkövetéséből származó tárgy – így katalizátorok is – került lefoglalásra.

A férfit a szombathelyi nyomozók 24 rendbeli lopás bűntett, 6 rendbeli lopás vétség, valamint 2 rendbeli lopás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Forrás: VMRFK

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában