Ügyészség

2022.11.17. 15:08

Letartóztatás alatt a hajléktalan férfi, aki felgyújtotta két társát Szombathelyen, egyet pedig italozás közben mellkason szúrt

Forrás: Pixabay

A Vas Megyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Vas Megyei Főügyészség eredményesen indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint Szombathelyen két hajléktalan ruházatát meggyújtotta, akik közül az egyik belehalt a sérüléseibe, míg egy hajléktalant késsel mellkason szúrt. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2022 augusztusában az egyik szombathelyi parkolóban közös italozás közben egy öngyújtóval meggyújtotta hajléktalan társának az egyik bokáján lévő kötést. A tűz átterjedt a sértett másik lábán lévő kötésre is, és mindkét alsó végtagra kiterjedő, II.-III. fokú égési sérüléseket okozott. A sértett kórházi ellátása során 2022 októberében elhunyt. A sértett halála összefüggésbe hozható az általa elszenvedett égési sérüléssel, és az ennek következtében beálló többszervi elégtelenséggel. 

Ezt követően a gyanúsított 2022 októberében, Szombathelyen egy hajléktalanszállón, ugyancsak közös italozás közben az asztalon lévő késsel megszúrta egy másik sértett mellkasának bal oldalát, amelynek következtésben a sértett nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett, de fennállt a súlyosabb sérülés bekövetkezésének lehetősége. Közel két héttel később a gyanúsított egy szombathelyi lakóház előtti füves területen folyadékkal leöntötte, majd meggyújtotta a földön ittas állapotban fekvő újabb sértett ruházatát. A sértettnek sikerült eloltani a tüzet, azonban a gyanúsított cselekménye következtében a háta bal oldalán nyolc napon túl gyógyuló, súlyos II. fokú égési sérülést szenvedett. A Vas Megyei Főügyészség a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta az őrizetben lévő, jelenleg halált okozó testi sértés bűntettével, súlyos testi sértés bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsított férfi letartóztatásának elrendelését. A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója – az ügyészi indítvánnyal egyezően – a mai napon elrendelte a gyanúsított letartóztatását egy hónapra. A végzés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában