Vádemelés

2022.11.09. 11:00

Pénzmosási ügyet tárgyal a Kőszegi Ügyészség - Unokázós csalásból származott a több millió forint

Vas Megyei Főügyészség

Illusztráció

Forrás: Pixabay

A Vas Megyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Kőszegi Járási Ügyészség pénzmosás bűntette miatt emelt vádat azzal a rovott múltú férfival szemben, aki a vád szerint 2021 márciusában a bankszámlájának adatait és a számlához tartozó bankkártyáját a külföldön élő rokona rendelkezésére bocsátotta annak ellenére, hogy tudott arról, a bankszámlára érkező átutalás bűncselekményből származik. Amikor az úgynevezett „unokázós csalásból” származó 4.000.000 Ft a számlájára érkezett, a vádlott a rokona kérésére – mivel a bankkártyát közben egy ATM elnyelte – megkísérelte felvenni a pénzt azért, hogy abból 3.000.000 Ft-ot megküldjön a rokonának, a további 1.000.000 Ft-ot pedig megtartsa. A nyomozó hatóság a bankszámlán lévő, bűncselekményből származó pénzt addigra lefoglalta. A büntetőjogi szabályozás szerint pénzmosást követ el az is, aki a más által elkövetett bűncselekményből származó vagyont megszerzi, felette rendelkezési jogosultságot szerez, vagy megőrzi, elrejti, kezeli, használja, felhasználja, átalakítja, átruházza, elidegenítésében közreműködik. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Kőszegi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában