Összegzés

2022.11.29. 08:26

Pozitív értéket mutatott az alkoholszonda, ittasan okozott balesetet a sofőr Hegyfalun

Ittas és jogosítvány nélkül vezető sofőröket szűrtek ki a forgalomból a vasi egyenruhások.

police.hu

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A sárvári egyenruhások az elmúlt 24 óra alatt két ittas járművezetőt is kiszűrtek a forgalomból. Egy sofőrrel szemben Sárváron szemben mutatott pozitív értéket az alkoholteszter. Egy másik gépkocsivezetővel szemben Hegyfalu belterületén intézkedtek a rendőrök, mivel anyagi kárral végződött közlekedési balesetet okozott. A balesetet okozó férfival szemben a helyszíni intézkedés során alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. Mindkét gépkocsivezetőt további mintavételre előállították és velük szemben – vezetői engedélyük elvétele mellett – büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - írja a police.hu.

A Vas megyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania a közlekedési szabályokat!

Két olyan gépkocsivezetővel szemben is intézkedtek továbbá a Vas megyei rendőrök, akik nem rendelkeztek vezetői engedéllyel, mégis volán mögé ültek. Egyik sofőrt Szombathelyen, a másikat a 88-as főúton igazoltatták. A két férfit szabálysértési őrizetbe vették és velük szemben engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt eljárást indítottak.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. november 28-án 5 óra és 2022. november 29-én 5 óra közötti időben személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés. Munkatársaink öt, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A romló látási viszonyok komoly veszélyforrásnak számítanak, ezért különösen fontos a láthatóság és a járművek kivilágítása.

Ne feledjék, az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért a közlekedés résztvevői tehetnek a legtöbbet azzal, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekednek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában