Összesítő

2022.12.22. 12:17

Fogdán tölti a karácsonyi készülődést a sofőr - Ittasan fogták meg Ostffyasszonyfánál, de jogsija se volt

Egy súlyos baleset is történt az elmúlt 24 órában Vas megyében.

vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A karácsonyi előtti készülődés idejét a fogdán tölti az az ittas sofőr, akit tegnap az esti órákban, Ostffyasszonyfán igazoltattak a celldömölki rendőrök. Az intézkedés során alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, valamint megállapították, hogy a nyíregyházai férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel. A 36 éves járművezetőt előállították és szabálysértési őrizetbe vétele mellett eljárást indított a Celldömölki Rendőrkapitányság - írja a police.hu.

A Vas megyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. december 21-én 5 óra és 2022. december 22-én 5 óra közötti időben egy, súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink kilenc, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Egy magyarszombatfai lakos személyautóval közlekedett Őriszentpéter felől Bajánsenye irányába, amikor haladása során elvesztette uralmát járműve felett, érintőlegesen egy út széli fának ütközött, majd az úttesten állt meg. A balesetben – az elsődleges orvosi vélemény alapján – a sofőr súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Körmendi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania a közlekedési szabályokat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában