Közlekedés

2022.12.12. 06:41

Halálos baleset Vas megyében: óriási sebességnél repültek ki az autó utasai - fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Vasárnap este egy BMW személyautó nagyon nagy sebességgel haladt Vas megye határában Halastó felől Hegyhátsál irányába egy alsóbbrendű úton, amikor a járművet egy bukkanó megdobta, majd az autó nagy sebességgel letért az útról és az út melletti kisebb árokba hajtott. A jármű az út melletti mezőgazdasági területen haladt tovább, többször is a levegőbe repült és átpördült, közben egy beton áteresznek is nekicsapódott, majd egy több mint két méter magas kerítésen átugratva egy TV-torony mellett állt meg közel 200 méterre attól a helytől, ahol először lehajtott az útról.

Az autóban ketten utaztak, egyikük sem használta a biztonsági övet, ezért mindketten kirepültek az autóból, ami a többszöri becsapódás közben a felismerhetetlenségig összetört. Az autó egyik utasa a helyszínen életét vesztette, másikuk súlyosan megsérült.

A balesetnek nem volt szemtanúja, de később egy autós erre járt a kis forgalmú mellékúton és kikerült egy műanyag alkatrészt, ami az úton hevert. A sofőr tovább haladt, de nem hagyta nyugodni az autóalkatrésznek tűnő műanyagdarab, ezért később visszafelé lassan haladt végig a területen a sötétben. Ekkor látta meg, hogy egy ember négykézláb kúszik az út mellett. Az autós megállt, amikor a láthatóan megsérült és cipő nélküli ember megkérdezte tőle, hogy nem vinné-e haza a férfi autóval. A sérült ember nem tudott válaszolni arra, hogy hogyan sérült meg, arra sem emlékezett, hogy pontosan hogyan került oda, csak annyit mondott, hogy egy buliból érkezett és valószínűleg kidobták egy autóból.

Az autós nem vitte haza a sérült férfit, hanem a hátsó ülésre ültette és mentőt hívott hozzá. A férfin cipő sem volt, ezt kezdték el vadászok segítségével keresni, amikor felfedezték a teljesen összetört BMW-t egy sértetlen kerítés mögött, az úttól jóval távolabb, egy TV-torony mellett a sötétben. Felfedezték a kerítés tövében fekvő másik férfit is, aki szintén kirepült a járműből, mivel ő sem használta a biztonsági övet, de rajta már sajnos nem lehetett segíteni, a helyszínen életét vesztette.

A rendőrség vizsgálja a baleset pontos körülményeit, és azt is, hogy a két férfi közül ki vezette a balesetet szenvedett járművet. A BMW információink szerint a balesetet túlélő, súlyosan megsérült férfi édesapjáé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában