Rendőri intézkedés

2022.12.09. 09:52

Kilenc baleset történt a Vas megyei utakon az elmúlt 24 órában, egy súlyos sérüléssel végződött

Eltiltás alatt vezető sofőrrel és ittas járművezetővel szemben is intézkedtek a Vas megyei rendőrök. Kilenc közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Főkapitányságra az elmúlt 24 órában.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Illusztráció!

Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. december 8-án 5 óra és 2022. december 9-én 5 óra közötti időben egy, súlyos és kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. A rendőrség hat anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek - írja a rendőrség hivatalos oldalán

Súlyos sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök tegnap a kora délutáni órákban, Szombathelyen. Egy 49 éves férfi személyautóval közlekedett a Bem József utcában, amikor haladása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott az útkereszteződésébe és elsodort egy, ott közlekedő kerékpárost. Az ütközés következtében a biciklis súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.  

Egy helyi járművezetőt igazoltattak az egyenruhások a délutáni órákban, Szombathelyen. A rendőrök a 61 éves férfival szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre is előállították. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfit vezetői engedéllyel sem rendelkezik, mert már korábban a vezetéstől jogerősen eltiltották. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Könnyű sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök a délutáni órákban, a 8634-es számú úton. Egy 44 éves férfi személyautóval közlekedett Bükfürő felől Sajtoskál irányába. Haladása során későn észlelete az előtte kanyarodni szándékozó gépkocsit és a hátuljának ütközött. A 44 éves sofőr a balesetben könnyebben megsérült A balesetben vétlen gépkocsivezetővel szemben felmerült az ittasság gyanúja, ezért a rendőrök vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A balesetet okozó sofőrrel szemben szabálysértési eljárás, az ittas sofőrrel szemben közigazgatási hatósági eljárás indult a Sárvári Rendőrkapitányságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában