Ügyészség

2022.12.01. 08:15

Olajos hordókat és kannákat dobáltak a patakba Sorkikápolnánál - vádat emeltek az elkövetők ellen

vaol.hu

Forrás: Police.hu

A Vas Megyei Főügyészség közleményben arról számolt be lapunknak, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség környezetkárosítás bűntette miatt emelt vádat azzal a felnőttkorú és fiatalkorú férfival szemben, akik a vád szerint 2021 decemberében, a Kis-Sorok patakba dobtak olyan fémhordókat és műanyag kannákat, melyekben fáradt olaj volt. A szennyező anyag a patak partján a földre, illetve a folyóvízbe folyt, melynek következtében a talajvíz és a felszíni víz olyan mértékben károsodott, hogy annak természetes állapota nem állítható helyre. Az elkövetők cselekménye a talajlakó növény- és állatvilágot is károsította, annak korábbi állapota csak beavatkozással volt helyreállítható. 

A járási ügyészség a felnőttkorú vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását, míg a fiatalkorú vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása mellett pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta. A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában