Rendőrségi hír

2022.12.06. 09:18

Sokáig nem portyázott - Pár óra elfogták a gépkocsifeltörőt a szombathelyi rendőrök

A rendőrök pár óra alatt elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 49 éves férfit.

police.hu

Forrás: police.hu

A szombathelyi rendőrök 2022. december 4-én, a kora délutáni órákban fogták el azt a helyi férfit, aki a reggeli órákban Szombathelyen, egy garázssor melletti parkolóban leállított gépkocsi jobb első ablakát betörte és onnan egy pénztárcát tulajdonított el, benne több mint félmillió forint készpénzzel és iratokkal.

Az állampolgári segítségnek köszönhetően a rendőrök órákon belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit. Elfogását követően a férfi ruházatából előkerült az eltulajdonított pénztárca és annak majdnem teljes tartalma. 

A 49 éves szombathelyi férfit gyanúsítottként kihallgatták és vele szemben egy rendbeli kisebb értékre elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Szombathelyi Rendőrkapitányság - olvasható a police.hu-n.

Fogadják meg a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

  • Gépkocsiját – lehetőség szerint – kivilágított, jól látható helyen állítsa le!
  • Ne hagyjon értéket gépkocsijában, az autó nem biztonságos tárolóeszköz!
  • Üres táskát sem ajánlott az autóban hagyni, hiszen a tolvaj csak a jármű feltörése után veheti észre, hogy nem zsákmányolt semmit. A gépkocsi feltörése a bosszúságon túl jelentős anyagi kárt is jelent.
  • Ne hagyja őrizetlenül a járművét, ha a megvásárolt árut csak látható helyre tudta elpakolni autójában, hiszen, aki figyelte Önt, fel is törheti gépkocsiját!
  • Mindig zárja be a jármű ajtóit, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót még akkor is, ha csak pár percre száll ki!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában