Összegzés

2022.12.19. 09:54

Többen megsérültek a Vas megyei utakon - Egy halálos kimenetelű közlekedési baleset is történt

police.hu

Forrás: Horváth Istvánné

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. december 16-án 5 óra és 2022. december 19-én 5 óra közötti időben egy, halálos kimenetelű egy, súlyos és hat, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink tizenegy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek - írja a police.hu.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, halálos kimenetelű közlekedési baleset történt 2022. december 18-án, az esti órákban, Vasvár belterületén. Egy férfi személygépkocsival közlekedett a Szentmihályfalvi utcában, amikor haladása során elsodort, egy az úttesten áthaladó gyalogost. A balesetben a 66 éves gyalogos férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az eset körülményeit a Körmendi Rendőrkapitányság vizsgálja.

 

A csapadékos, havas időjárás esetén az utakon jóval kisebb a tapadás és hosszabb a fékút, ezért tartsanak a szokásosnál nagyobb követési távolságot, kerüljék a hirtelen kormánymozdulatokat, gyorsítást, fékezést!

Kizárólag megfelelő műszaki állapotú autóval induljanak útnak! Ilyenkor a téli gumiabroncs nélkülözhetetlen. A gépjárművet töltsék fel fagyálló ablakmosó-folyadékkal, a szélvédőket elindulás előtt minden alkalommal tisztítsák meg!

Elindulás előtt tervezzék meg az útvonalat, és számítsanak hosszabb menetidővel!

Különös óvatossággal közlekedjenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek megközelítésekor! A hosszabb féktávolság miatt jóval korábban kezdjék meg a lassítást, ha olyan gyalogost látnak, akinek az úttesten való áthaladására számítani lehet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában