Intézkedés

2022.12.09. 12:03

Toronynál fogtak el a rendőrök egy embercsempészt, aki kilenc migránst szállított a határ felé - fotó

Torony térségében, a 89-es számú úton fogták el a migránsokat szállító koszovói embercsempészt.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: Police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Szegedi Osztályának jelzése alapján a járőrök, 2022. december 9-én a délelőtti órákban, a 89-es számú főúton, Torony térségében ellenőriztek egy német rendszámú gépkocsit, amelyet egy koszovói állampolgárságú férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül további kilenc, magát az ellenőrzés során indiai állampolgárnak mondó személy utazott. Az intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz - tájékoztat hivatalos oldalán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. 

A koszovói sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában