Törvényzék

2022.12.01. 16:43

Veszélybe sodorta a lakókat és anyagi kárt is okozott Csepregen a gyújtogató, jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik

Szombathelyi Törvényszék

Illusztráció

Forrás: Pixabay

A Szombathelyi Járásbíróság közveszélyokozás bűntette miatt 1 év - végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett - börtönre ítélt egy jelenleg ismeretlen helyen lévő férfit. Kötelezte továbbá 57.150 forint kártérítés és 125.000 forint bűnügyi költség megfizetésére - írja oldalán a Szombathelyi Törvényszék.

A tényállás szerint az ittas vádlott 2021. július 25-én éjjel egy csepregi ház előtt tárolt, egy kft. magánfél tulajdonát képező, építési betonvasat takaró geotextil fóliát meggyújtott, amely ennek következtében 90 m2-en pár percen belül teljesen leégett. A vádlott cselekménye eredményeképpen közvetlen veszélyben voltak a tűz helyszíne mellett pár méterrel található ház lakói, illetve anyagi javakat – a közelben parkoló gépjárműveket -, is közvetlen sérülés, megsemmisülés, rongálódás fenyegetett, amely csak azért maradt el, mert a tüzet még időben észlelték és a tűzoltók szakszerűen eloltották. A vádlott cselekményével 57.150 forint – meg nem térült – rongálási kárt okozott a kft. magánfélnek.

Az ítéletet az ügyész és a védő tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában