Akció

2022.12.21. 10:19

Videó - TEK-esek csaptak le emberkereskedőkre a szomszédos megyében

Emberkereskedelemmel és kényszermunkával gyanúsítják az elkövetőket.

Police.hu

Forrás: Police.hu

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján folytat nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A büntetőeljárás adatai alapján Pápán egy család úgy jutott jövedelemhez, hogy kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket szervezett be különböző fizikai munkák elvégzésére - írja a rendőrség hivatalos oldalán

Az ügyben beszerzett információk alapján a nyomozók megállapították, hogy a család tagjai – a 63 éves nagyapa, a 41 éves lánya és 37 éves férje, valamint a 19 éves unoka - több éve abból élt, hogy perifériára szorult embereket kihasználtak, őket munkára kényszerítettek. A gyanúsítottak a beszervezések alkalmával fizetést, komfortos szállást, napi háromszori étkezést ígértek a rászorulóknak, azonban később ezekből szinte semmit nem teljesítettek. A dolgoztatott embereknek fizetést nem adtak és embertelen körülmények között szállásolták el őket.

Az így kihasznált embereket személyi szabadságukban korlátozták, ideiglenes – a gyanúsítottak által biztosított – lakhelyüket egyáltalán nem, vagy csak engedéllyel hagyhatták el.

A Terrorelhárítási Központ munkatársai -  a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói felkérésére - 2022. december 20-án összehangolt akcióban lakóhelyükön elfogták a 41 éves nőt, illetve a 19, a 37 és a 63 éves férfiakat. Ellenük emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást. A nyomozati cselekmények végrehajtása jelenleg is folyamatban van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában