Ítélet

2023.01.18. 12:20

Ítélet született a szombathelyi fiú ügyében, akit iskolatársai aláztak meg, amit videóra is vettek

Arra kényszerítették a sértettet, hogy letérdeljen előttük és a cipőjüket megcsókolja.

Szombathelyi Törvényszék

A Szombathelyi Járásbíróság, mint fiatalkorúak bírósága próbára bocsátás intézkedést szabott ki azzal az ö fiatalkorú vádlottal szemben, akik a vád szerint 2021 októberében, egy szombathelyi kollégium mellett arra kényszerítették a kiskorú sértettet, hogy előttük letérdeljen és több vádlott cipőjét megcsókolja. A sértett félelmében az utasításoknak eleget tett.

Az ügyről korábban portálunkon is beszámoltunk, a bántalmazott fiú édesapjával is beszéltünk.

 Az egyik elkövető videófelvételt is készített, és azt ismeretlen személynek továbbította. A felvételt az online felületen is megosztották, amivel jelentős érdeksérelmet okoztak a kiskorúnak - olvasható a Szombathelyi Törvényszék oldalán.

A vádlottakkal szemben a Szombathelyi Járási Ügyészség kényszerítés bűntette és személyes adattal visszaélés bűntette miatt emelt vádat, a Szombathelyi Járásbíróság pedig az ügyészség indítványával egyezően tárgyalás mellőzésével a fialakorú vádlottakat próbára bocsátotta. akik emellett pártfogó felügyelet hatály alá kerültek. A végzés jogerős.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában