Rendőri intézkedések

2023.01.26. 08:45

Brutális szám: tizennégy baleset történt a vasi utakon az elmúlt 24 órában, ebből kettő súlyos

Tizennégy balesetről érkezett bejelentés a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra az elmúlt 24 órában. Kérik a közlekedőket, hogy megfelelően felkészített járművekkel és a megváltozott útviszonyokat figyelembe véve induljanak útnak!

Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: Horváth Istvánné

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. január 25-én 5 óra és 2023. január 26-án 5 óra közötti időben kettő súlyos és kettő könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. A rendőrök tíz, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén intézkedtek - tájékoztat hivatalos oldalán a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

A megváltozott útviszonyok, a csúszós úttest miatt szerdán, a kora reggeli órákban több közlekedési baleset is történt.

A 89-es számú főúton a kora reggeli órákban, egy gencsapáti lakos közlekedett személyautóval Szombathely felől Bucsu irányába, amikor a főút 4-es kilométerszelvényében, Sé térségében elvesztette az irányítást gépjárműve felett, lesodródott az útról és egy jelzőtáblának ütközve a vízelvezető árokban állt meg autójával. A balesetben a sofőr – az elsődleges orvosi vélemény alapján – súlyosan megsérült.

Könnyebben megsérült az a nő, aki a 8639-es számú úton szenvedett közlekedési balesetet szintén a kora reggeli órákban. A csepregi sofőr személygépkocsival közlekedett Vasasszonyfa felől Söpte irányába, amikor haladása során az útról lesodródva a vízelvezető árokba csapódott gépkocsijával.

Mindkét baleset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

A reggeli órákban, egy cáki lakos a 8719-es számú úton közlekedett autójával, melynek során a Cák és Kőszegszerdahely közötti útszakaszon egy balra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát járműve felett és az útról lesodródva egy fának ütközve állt meg. A balesetben – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyű sérüléseket szenvedett a sofőr.

Az eset körülményeit a Kőszegi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Vadbaleset történt a 7451-es számú úton, a délutáni órákban Bajánsenye és Őriszentpéter között. Egy bajánsenyei lakos személyautóval közlekedett Őriszentpéter felől Bajánsenye irányába. A rendelkezésre álló információk alapján, közlekedése során egy erdős területen áthaladva, a gépjárműve elé egy szarvasbika futott. A sofőr azért, hogy az ütközést elkerülje fékezett és autóját balra kormányozta. A manőver során a gépkocsi lesodródott az úttestről. Az elsődleges orvosi információk alapján a balesetben a gépkocsi utasa súlyosan megsérült.

Arra kérik a járművezetőket, hogy óvatosabban, türelmesebben mindig az időjárási-, és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek! A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság – a közlekedésbiztonsági helyzet javítása céljából – az illetékességi területén a jövőben is kiemelten ellenőrzi a közlekedési szabályok betartását!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában