Baleset

2023.01.17. 12:46

Felborult egy kamion Egyházasrádócnál, egy napig is eltarthat a mentés - fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Akár egy napig is forgalomkorlátozásra lehet számítani a 86-os főúton Egyházasrádóc közelében, ahol egy szlovák rendszámú kamion borult fel kedden délelőtt.

A szlovák szerelvény Körmend felől Szombathely irányába tartott a 86-os számú főúton, amikor Egyházasrádóc közelében a jármű megcsúszott egy enyhén balra ívelő kanyarban a nedves úton, majd a bal oldali árokba hajtva átfordult és az oldalára borulva állt meg egy mezőgazdasági területen. A kamion sofőrje könnyebben megsérült a balesetben, a mentők fejsérülése miatt kórházba szállították. Szerencsére a baleset idején épp senki nem jött szemből az amúgy nagyon forgalmas főúton.

A kamion gumijai nagyon elhasznált, kopott állapotban voltak, a gumiból több helyen a fém is kilátszott. Valószínűleg ez is nagy szerepet játszott a balesetnél. A teljesen kopott gumikról készült képeket galériánkban is megtekinthetik.

A kamion pótkocsijának tartalma szétszóródott a balesetben, várhatóan hosszú időbe telik, míg a rakományt egy másik járműre átpakolják, mivel csak kézi erővel lesz lehetőség erre, majd csak ezután kezdődhet meg az útra logó felborult pótkocsi és a vontató mentése. A munkálatok idején várhatóan sebességkorlátozás és félpályás útlezárás lesz érvényben, de időszakosan teljes útlezárás is előfordulhat az érintett szakaszon.

Előzmények:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában