Vádemelés

2023.01.12. 12:00

Halmozta a szabálysértéseket a vasi férfi - Eltiltva, másik autóról átszerelt rendszámmal rótta az utakat

vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: MW-archív

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy másodfokú ügyészségként sikeresen indítványozta a közúti járművezetéstől eltiltás büntetés súlyosítását azon vádlott ügyében, aki eltiltás hatálya alatt vezetett gépkocsit, és annak egyedi azonosító jelét is meghamisította. A Kőszegi Járási Ügyészség vádirata alapján eljáró Kőszegi Járásbíróság ítélete szerint a megvádolt férfi 2021 júliusában, Csepregen annak ellenére vezette a gépkocsiját, hogy őt a Győri Járásbíróság 1 évre eltiltotta a járművezetéstől. Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy az általa vezetett gépjármű nincs forgalomba helyezve, annak rendszámtábláját a vádlott egy másik autóról szerelte át. 

A Kőszegi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés mellett közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta. A Kőszegi Járásbíróság az általa kiszabott járművezetéstől eltiltást a „B” járműkategóriára korlátozta. Az ítélet ellen a vádlott terhére az ügyész súlyosításért, teljes körű járművezetéstől eltiltás kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést. A másodfokú ügyészség szerint is a KRESZ szabályait ismételten és súlyosan megszegő, az elmúlt kettő évben közlekedési szabálysértések miatt többször elmarasztalt férfival szemben a járművezetésétől eltiltás kategóriára korlátozása túlzottan enyhe joghátrány. A Szombathelyi Törvényszék másodfokú bíróságként osztotta az ügyész fellebbezését, illetve a főügyészség indítványát, ezért a vádlottat valamennyi kategóriára eltiltotta a közúti járművezetéstől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában