ítélet

2023.01.26. 11:29

Hosszú időre börtönbe mehet az embercsempész, akit a 87-es számú főúton kapcsoltak le

A Szombathelyi Járási Ügyészség az elfogástól számított egy hónapon belül bíróság elé állította azt a letartóztatásában lévő azerbajdzsáni állampolgárságú férfit, akit Vasvármegyében a 87. számú főúton, 2023. január 5-én értek tetten, miközben öt migránst akart a magyar-osztrák határon keresztül Münchenbe szállítani.

vaol.hu

Forrás: Police.hu

A vád szerint az embercsempész a magyar-szerb határ közelében egy személygépkocsiba olyan négy török és egy afgán állampolgárt vett fel, akik korábban illegálisan léptek Magyarország területére, és tiltott módon, a jogszabályi rendelkezések megsértésével akartak Németországba, valamint Franciaországba eljutni. A járőrök a vádlott által vezetett személygépkocsit 2023. január 5. napján a reggeli órákban, a 87. számú főúton ellenőrzés alá vonták, és a sofőrt a csempészett személyekkel együtt elfogták. 

A Szombathelyi Járásbíróság – az ügyészi indítvánnyal egyezően – vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a letartóztatásban lévő vádlottat, akit 3 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt és 6 évre kiutasított az ország területéről. Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában