Kék hírek

2023.01.16. 08:22

Ittas vezetőket állítottak elő, baleseteknél helyszíneltek a rendőrök Vas vármegyében

Három ittas járművezető okozott balesetet Vas vármegyében, őket az egyenruhások előállították. Tizennégy balesetnél is helyszíneltek a vármegyei rendőrök az elmúlt három napban.

police.hu

Forrás: police.hu

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. január 13-án 5 óra és 2023. január 16-án 5 óra közötti időben egy, súlyos és négy könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink kilenc, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az elmúlt három napban a Vas vármegyei rendőrök négy, olyan sofőrt is igazoltattak, akik szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé. Hárman közülük közlekedési balesetet is okoztak.

Egy helyi sofőr pénteken, a kora reggeli órákban, Szombathelyen, a Szily János utca és a Petőfi Sándor utca kereszteződésében okozott anyagi kárral végződő balesetet. Egy másik helyi járművezető pénteken, az éjszakai órákban szenvedett anyagi káros balesetet Szombathelyen, a Széll Kálmán utcában. Egy 41 éves, szombathelyi férfi pedig szombaton a késő esti órákban közlekedett autójával Gencsapáti belterületén, amikor haladása során elvesztette uralmát járműve felett és egy betonoszlopnak csapódott autójával. A balesetben a sofőr – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyebben megsérült. Egy gyöngyösfalui gépkocsivezetőt Kőszegen igazoltattak az egyenruhások pénteken, az éjszakai órákban, aki szintén szeszes ital fogyasztását követően ült a volán mögé.

Mind a négy sofőrrel szemben pozitív értéket mutatott az alkoholteszter, velük szemben további mintavételre is sor került és – vezetői engedélyük elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult az illetékes rendőrkapitányságokon - olvasható a police.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában