Vádemelés

2023.01.24. 08:12

Konyhakéssel fenyegetőzött, majd bántalmazta élettársát egy férfi Vas vármegyében

Vas Vármegyei Főügyészség

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A Sárvári Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett magánlaksértés bűntette és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a rovott múltú férfival szemben, aki a vád szerint volt élettársát egy lakóház udvarán és az utcán konyhakéssel fenyegette, majd bántalmazta. A sértett nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A vádlott erőszakos és kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy a közelben tartózkodókban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. 

A férfi pár héttel később, az éjszakai órákban ismét a sértett házához ment, átmászott a bezárt kapun és – azért, hogy a nő engedje be – a bejárati ajtón dörömbölt, aminek üvegablakát is betörte. A sértett által értesített rendőrök miatt a vádlott egy időre abbahagyta cselekményét, később azonban visszatért a házhoz, ahova a sértett akarata ellenére be is ment. A járási ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabása mellett annak a felfüggesztett szabadságvesztésnek az utólagos végrehajtását is indítványozta, melynek próbaideje alatt a vádlott a bűncselekményeket elkövette.

 A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni - közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában