Indítvány elfogadva

2023.01.09. 07:54

Letartóztatták az embercsempészt, akit a 87-es főúton kapcsoltak le a rendőrök

A Szombathelyi Járási Ügyészség sikeresen indítványozta annak az azerbajdzsáni állampolgárnak a letartóztatását, akit a rendőrjárőrök Szombathely határában, a 87. számú főúton 2023. január 5. napján értek tetten, miközben 5 külföldit akart a magyarosztrák határhoz szállítani.

vaol.hu

Forrás: Police.hu

A megalapozott gyanú szerint a férfi a szerb-magyar határ közelében felvett az általa vezetett személygépkocsiba öt, magát török illetve afgán állampolgárnak mondó személyt – akik az államhatárt korábban meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével lépték át Szerbia felől, és Magyarországon jogszerű tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek – azért, hogy az osztrák-magyar határhoz szállítsa őket A gyanúsított e magatartásával segítséget nyújtott a migránsoknak, hogy az osztrák-magyar államhatárt a későbbiek során tiltott módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével átléphessék. 

A csempészett személyeket szállító járművet Szombathely térségében vonták a rendőrjárőrök közúti ellenőrzés alá. A rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A gépkocsi vezetőjét előállították, majd őrizetbe vették.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését. A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója múlt pénteken elrendelte a gyanúsított letartóztatását egy hónapra az ügyészi indítvánnyal egyezően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában