Eljárás

2023.01.17. 15:17

Meg akarta ölni a feleségét egy férfi Vas vármegyében - Kétnapos per kezdődött Szombathelyen

A Szombathelyi Törvényszéken kedden kezdődött az a kétnapos per, amelyben a vádirat szerint a férj 2021 novemberében meg akarta ölni a feleségét. Egyelőre nem született ítélet az ügyben.

vaol.hu

Ítélet kedden nem született, a következő tárgyalási nap szerdán lesz.

Fotó: vaol.hu

A vádirat szerint a férj 2021 október végén elhatározta, hogy megöli a feleségét, ezért felkereste ismerősét, és hárommillió forintot ajánlott fel neki, ha segít neki. Az ismerős azonban nem vette komolyan az ajánlatot.

A Szombathelyi Törvényszék ismertetése szerint, a vádlott 2021 novemberében az előre eltervezettek szerint megjelent a házuknál. Amikor a feleség az esti órákban megérkezett, a férfi hátulról elkapta a nyakát, majd a házba lökte. Eközben azt hajtogatta: "Most megdöglesz, itt a vége”, azzal is fenyegette, hogy itt a vége elássa őt, hogy senki ne találjon rá.Közben azért, hogy a feleség ne tudjon segítséget hívni, elvette a telefonját, valamint a kezéről letépte az okosóráját.

A menekülni próbáló nő ellenállása az oxigénhiányos állapottól és a kimerültségtől egyre csökkent, a több mint fél órás küzdelmet reménytelennek érezte, elhagyta magát. A nő azonban utolsó erejét összeszedve kihasználta, hogy a férje rövid időre magára hagyta, a házból kimenekült, és a közelben lakó segítségével értesítette a rendőrséget. A vádlott a helyszínről megszökött, az elfogatóparancs kibocsátását követően sikerült elfogni.

A kétnapos per kedden, a vádlott meghallgatásával kezdődött a Szombathelyi Törvényszéken, a következő tárgyalási nap szerdán lesz. 

Előzmény:

Mint arról annak idején beszámoltunk, arról érkezett bejelentés a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2021. november 9-én, hogy egy nőt megtámadtak Sitkén egy családi házban. A megyei nyomozók a Terrorelhárítási Központ segítségével 2021. november 10-én elfogták és előállították azt a sárvári lakost, aki 2021. november 9-én, az esti órákban fojtogatta és megkötözte házastársát Sitkén. A nőnek sikerült elmenekülnie a helyszínről és segítséget kért. A nyomozók a bántalmazót gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és vele szemben előre kitervelten elkövetett emberölés bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában