Elfogás

2023.01.03. 10:50

Menekült a rendőrök elől, Szombathelyen kapták el az embercsempészt - fotó

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Információink szerint kedden délelőtt Szombathely közelében a 86-os és 87-es számú főutak közös szakaszán próbáltak megállítani a rendőrök egy magyar rendszámú Hyundai kisbuszt, de a sofőr megállás helyett a menekülést választotta, és Szombathely belvárosa felé vette az irányt. 

Forrás: Horváth Balázs

Az autó a szombathelyi Selmec utcába hajtott be végül, itt tudták megállítani a rendőrök. A járművet vezető férfi ekkor kiugrott az autóból, és futva kezdett menekülni, de elkapták. Úgy tudjuk, hogy a járműben tartózkodók nem tudták hitelesen igazolni a legális magyarországi tartózkodásukat.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye az üggyel kapcsolatban:

Egy szolgálaton kívüli rendőr jelzését követően a szombathelyi egyenruhások 2023. január 3-án, a délelőtti órákban egy magyar forgalmi rendszámú gépkocsi vezetőjét intézkedés alá akarták vonni Szombathely térségében, azonban a sofőr - észlelve a járőrök jelenlétét - továbbhajtott. A járművet végül a Selmec utcánál állították meg, és kiderült, hogy a volán mögött egy szír állampolgár ült. A helyszínről a sofőr megpróbált elmenekülni, azonban rövid időn belül elfogták a rendőrök. Az autóban további tizennyolc, magát az ellenőrzés során szír, török, marokkói állampolgárnak mondó személy utazott. Az intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában