Vádemelés

2023.01.25. 10:00

Vasi bűnbanda került rendőrkézre - Autólopástól a kocsmai verekedésig minden van a rovásukon

Vas Vármegyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A Vas Megyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Sárvári Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette, garázdaság vétsége és többrendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat két férfival és egy nővel szemben. A vádirat szerint az egyik vádlott 2021 májusától 2022 februárjáig terjedő időben, sárvári és celldömölki üzletekből tulajdonított el különböző csokoládékat, szeszes italokat 50.000 Ft alatti értékben. A bűncselekményeket részben nőismerősével együtt követte el. A megvádolt férfi 2021 szeptemberében a kerítésen lévő résen bement egy celldömölki cég telephelyére, ott 50.000 Ft alatti értékben fémet rakott össze, amit egy kukába rejtett, hogy később elszállítsa. A vádlott elhatározta, hogy keres egy szállítójárművet, ezért néhány nappal később bement egy egyéni vállalkozó celldömölki telephelyére, majd az ott leállított tehergépkocsival a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül megpróbált kihajtani a telephelyről, hogy az autóval a korábban lopási szándékkal összekészített fémet elszállítsa. 

A vádlott a telephely drótkerítésén keresztül akart kihajtani, azonban a kerítés előtti árokban a jármű fennakadt, így azzal nem tudta elhagyni a telephelyet. A vádlott a járművet és az összekészített fémet a helyszínen hagyta, majd az otthonába távozott. A vádirat szerint a vádlott, a szintén megvádolt testvérével 2021 szeptemberében, Celldömölkön szórakozott az egyik presszóban, ahol hangoskodni kezdtek, amit a parkolóban is folytattak. A presszóban italozó sértett kiment vádlottakhoz, több alkalommal csendre intette őket, amit a vádlottak megelégeltek, és bántalmazni kezdték a sértettet, akit megütöttek, majd amikor a sértett a földre került, többször belerúgtak. A vádlottak garázda magatartása alkalmas volt arra, hogy a közelben tartózkodókban megbotránkozást és riadalmat keltsen. A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában