Letartóztatás

2023.01.10. 09:48

Végigfosztogatta fél Vas vármegyét, majd bedrogozva betört a szombathelyi adventi vásár egyik pavilonjába

vaol.hu

Forrás: Pixabay

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2022 augusztusától decemberéig Szombathelyen, Kőszegen és a környékbeli falvakban tíz sértettől – a nagymamájától is – ellopott készpénzt, különböző ingóságokat, köztük kétmillió forint értékű kerti traktort is. 

Az egyik sértettől ellopott mobiltelefonból megszerzett olyan fotókat, amin a sértett ruhátlanul látható, és a fényképeket elküldte a nő több ismerősének, amivel jelentős érdeksérelmet okozott. Ezt meghaladóan a gyanúsított bedrogozva, lopási szándékkal behatolt a szombathelyi adventi vásár egyik pavilonjába, amikor a rendőrjárőr tetten érte, és nála marihuánát talált. 

A Szombathelyi Járási Ügyészség a többrendbeli lopás bűncselekményével, személyes adattal visszaélés vétségével, kábítószer birtoklásának vétségével gyanúsított férfi letartóztatásának elrendelését a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta. A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója múlt pénteken elrendelte a gyanúsított letartóztatását egy hónapra az ügyészi indítvánnyal egyezően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában