Riasztás

2023.01.11. 12:46

Villanyoszlopot tört ketté egy 30 méter magas kidőlt fa Csényénél - Több száz háztartás maradt áram nélkül

Összesen tizenegy helyre riasztották a tűzoltókat viharkárok miatt a tegnapi napon.

vaol.hu

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Bobánál, Jánosházánál, Gércénél, Pankaszon, Kőszegen és a szomszédos vármegyei Iván településen is kidőlt fa akadályozta a forgalmat. Győrvár és Vasvár között egy kidőlt fa miatt négy személyautó szenvedett anyagi kárt okozó balesetet. Karakón egy melléképületre dőlt rá a szomszéd fája, míg Szombathelyen egy reklámtábla lemezét kezdte meg a szél - olvasható a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldalán.

Csényén egy harminc méter magas fa borult egy villanyoszlopra, amely ennek következtében kidőlt. A településen összesen 381 fogyasztónál nem volt áram. A szolgáltatás este nyolc óra után állt helyre. Az eseteknél a sárvári, szombathelyi, körmendi hivatásos, a celldömölki, répcelaki, vasvári és kőszegi önkormányzati, valamint a jánosházi, pankaszi, csényei és iváni önkéntes tűzoltók avatkoztak be, akik motoros láncfűrészeket használtak a fák feldarabolásához, majd eltávolították azokat az úttestről, épületekről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában