Kék hír

2023.02.01. 10:35

176 km/h-val előzött egy ámokfutó a 84-es főúton - Bemérték, bírásgot kapott

A 84-es számú főút Vas vármegyei szakaszán végzett sebesség-ellenőrzés ideje alatt 176 km/h-val hajtott végre előzési manővert egy sofőr. A Vas vármegyei egyenruhások kiszűrték a forgalomból a járművezetőt és közigazgatási bírságot is kiszabtak vele szemben.

police.hu

Forrás: police.hu

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei 2023. január 30-án, a reggeli órákban sebesség-ellenőrzést végeztek a 84-es számú főút Vas vármegyei szakaszán. Az ellenőrzés ideje alatt egy autós Jánosházától a megyehatárig több esetben is jelentősen túllépte a megengedett 90 km/h sebességet. Többször végzett előzési manővert, melyek során folyamatosan túllépte az engedélyezett sebességhatárt. Egy előzés során 176 km/h-val haladt, miközben vele szemben egy másik jármű is közlekedett. A szabálytalanul közlekedő sofőrrel szemben közigazgatási bírság került kiszabásra.

Az ellenőrzés ideje alatt a lehulló csapadéknak köszönhetően az úttest nedves volt, amely tovább fokozza a balesetveszélyt. A megváltozott időjárási körülmények között fokozott jelentősége van a közlekedési szabályok betartásának!

A statisztikák adatai szerint a balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbi veszélyekre hívja fel a közlekedők figyelmét! - közölte internetes oldalán a rendőrség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában