Rendőri intézkedések

2023.02.21. 08:44

A vasi utakon történt: sok balesetnél helyszíneltek, ittas sofőrt és körözött férfit is fogtak a rendőrök

Hat balesetről érkezett bejelentés a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra az elmúlt 24 órában.

Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: Police.hu

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. február 20-án 5 óra és 2023. február 21-én 5 óra közötti időben kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Négy, anyagi kárral végződött balesetnél is intézkedtek a rendőrök.

Egy helyi férfi személyautóval közlekedett 2023. február 20-án, a reggeli órákban, Szentgotthárdon, a Zsidahegyen, amikor haladása során elvesztette uralmát járműve felett, lesodródott az útról és autójával a patakba hajtott. A balesetben a sofőr könnyebben megsérült - tájékoztat hivatalos oldalán a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

Közlekedési baleset történt 2023. február 20-án, a délelőtti órákban is a 7458-as számú úton. Egy apátistvánfalvai lakos gépkocsival közlekedett Szentgotthárd felől Apátistvánfalva irányába, amikor haladása során az út 10-es kilométerszelvényében egy, balra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát járműve felett, letért az úttestről és egy fatuskón fennakadva állt meg autójával. A baleset során a jármű vezetője könnyebben megsérült.

Mindkét eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a Körmendi Rendőrkapitányság.

A szombathelyi egyenruhások egy celldömölki férfival szemben intézkedtek 2023. február 20-án, a délutáni órákban. Az igazoltatás során megállapították, hogy a 24 éves férfit a Szombathelyi Büntetés-végrehajtási Csoportja körözi, mivel a részére kiszabott pénzbírságot nem fizette be, így azt a Körmendi Járásbíróság fogházbüntetésre változtatta át. A körözött személyt a rendőrök a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak átadták.

Az elmúlt 24 órában az egyenruhások egy, olyan sofőrt is igazoltattak, aki szeszes ital fogyasztását követően ült a volán mögé. Egy helyi férfit Sorkifalud belterületén igazoltattak a rendőrök. A jármű vezetőjével szemben pozitív értéket mutatott az alkoholteszter, ezért vele szemben további mintavételre is sor került. Ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult a Szombathelyi Rendőrkapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában