Lefoglalták

2023.02.07. 07:00

Airsoft fegyver volt a vegzáló fiataloknál - Válaszolt a rendőrség megkeresésünkre

Airsoft fegyvert foglaltak le a rendőrök, amikor fiatalokat igazoltattak a műjégpálya környékén – tájékoztatták lapunkat. Kérdéseinket a gyerekek vegzálásáról szóló szülői történetek alapján tettük fel a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének.

Vas Népe

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Csapatba verődve támadnak rá tizenévesek náluk kisebbekre Szombathelyen – írtuk meg tegnap. A fiatalok pénzre, biciklire, telefonra és cipőre is hajtanak több szülő elmondása szerint. A Vas Népének nyilatkozó édesapák arról is beszéltek, tettek már rendőrségi feljelentést. Ez alapján kerestük meg a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjét, aki megerősítette: „A Szombathelyi Rendőrkapitányság két esetben indított büntetőeljárást, egy esetben garázdaság vétség és könnyű testi sértés vétség, valamint egy esetben zaklatás vétség elkövetésének gyanúja miatt, melyek 2023. január vége és február eleje között történtek a megyeszékhely több pontján. Jelenleg a nyomozók a tanúkihallgatásokat, a lehetséges kamerafelvételek beszerzését és kiértékelését, valamint az adatgyűjtéseket folytatják le. 

Az érintett gyermekkorúak törvényes képviselőivel a kapcsolattartás folyamatos” – írta válaszában Seffer Lilla r. őrnagy. A sajtószóvivő kitért arra is, hogy állampolgári bejelentés alapján a járőrök január 28-án a műjégpálya környékén igazoltattak négy fiatalkorút. A ruházatátvizsgálás során egyiküknél egy airsoft fegyvert találtak, amit a rendőrök lefoglaltak. A 16 éves fiatallal szemben szabálysértési eljárást folytat jelenleg is a Szombathelyi Rendőrkapitányság közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt – tudtuk meg. A sajtószóvivő hozzátette, más, közbiztonságra veszélyes eszközt nem találtak a fiatalok ruházatának átvizsgálása során. 

A Szombathelyi Rendőrkapitányság járőrei az Ady tér, a jégcsarnok, a Csónakázótó és az egyik bevásárlóközpont helyszíneit folyamatosan, viszszatérően ellenőrzik – erről is tájékoztatott a sajtószóvivő, hozzátéve: „A bejelentésekre a munkatársaink minden esetben azonnal reagálnak, megteszik a szükséges intézkedéseket. Az esetlegesen észlelt jogsértéseket megakadályozzák, szankcionálják és az elkövető személyeket minden esetben felelősségre vonják”. Kitért arra még: folyamatosan figyelik a közösségi médiafelületeken megjelenő bejegyzéseket is. A szabálysértés, valamint a bűncselekmény gyanújára utaló esetekben megteszik a szükséges intézkedéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában