Vádemelés

2023.02.16. 10:12

Bűnszervezet tagjaként szállítottak migránsokat - Bíróság előtt a magyar embercsempészek

police.hu

Forrás: police.hu

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az egyenruhások 2022. május 28-án, a délelőtti órákban, a 8901-es számú úton, Szombathely térségében állítottak meg egy magyar forgalmi rendszámú tehergépkocsit, amelyet egy magyar állampolgárságú férfi vezetett. A sofőrön kívül a tehergépkocsi rakterében tizenhét, magát afgán és pakisztáni állampolgárnak mondó személy tartózkodott - írja a police.hu.

A széleskörű adatgyűjtés, a nyomozás során beszerzett információk alapján a nyomozók megállapították, hogy a 32 éves sofőrt egy magyar férfi is segítette. Úgynevezett „előfutóként” haladt autójával a magyar gépkocsi előtt, annak közelében, így segítve a migránsokat szállító magyar férfit. A nyomozók a férfiakat gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. 

Velük szemben a bűnszervezetben, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában