Rendőri intézkedés

2023.02.08. 15:21

Ismét embercsempészt fogtak el a rendőrök Szombathely határában - fotó

Szombathelyen, a 86-os számú főúton fogták el a migránsokat szállító magyar embercsempészt.

Police.hu

Forrás: Police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján az egyenruhások, 2023. február 8-án, a délelőtti órákban, a 86-os számú főút 76-os kilométerszelvényében, Szombathely térségében ellenőriztek egy magyar forgalmi rendszámú gépkocsit, amelyet egy magyar állampolgárságú férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül hét, magát az ellenőrzés során afgán és török állampolgárnak mondó személy utazott. Az intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz - tájékoztat hivatalos oldalán a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

A magyar sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában