240 óra közérdekű munka

2023.02.17. 13:59

Jegy nélkül balhézott a vonaton, a rendőrök elől a mosdóba zárkózott be egy férfi Répcelaknál

A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen, garázdaság vétsége miatt 240 óra közérdekű munkára ítélt egy büntetett előéletű férfit, kötelezte továbbá 54.700 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Szombathelyi Törvényszék

Illusztráció!

A tényállás szerint a vádlott 2022. február 4-én a Szombathelyről 9 óra 10 perckor Budapestre induló vonaton utazott, azonban érvényes menetjeggyel nem rendelkezett, ezért a jegyvizsgáló Répcelak vasútállomáson felszólította őt arra, hogy a vonatról szálljon le. A vádlott azonban ennek többszöri felszólításra sem tett eleget, majd amikor a jegyvizsgáló értesítette a rendőrséget, a vonat mosdójába bezárkózott, ahonnan a rendőrjárőr utasítására jött csak ki, s ezt követően a vasútállomás területén hangoskodott, valamint több alkalommal belerúgott a kerékpártárolóba, amelyben rongálási kár nem keletkezett. 

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban – így a vonaton, valamint a vasútállomáson tartózkodókban – megbotránkozást, riadalmat keltsen.
Az ítélet jogerős - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában