Vádemelés

2023.02.06. 07:29

Közúti balesetet okozott az embercsempész Sárvár térségében

vaol.hu

Forrás: Police.hu

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség embercsempészés bűntette és tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a szerb állampolgárral szemben, aki a vád szerint vagyoni haszonszerzés végett vállalta illegális határátlépők nyugati határhoz történő szállítását. A vádlott 2022. február 28-án, a szerb-magyar határ közelében olyan hat tunéziai és négy afgán állampolgárt vett fel személygépkocsijába, akik tiltott módon, a jogszabályi rendelkezések megsértésével akartak Ausztriába eljutni. A vádlott által vezetett gépjármű a 88-as számú főúton, Sárvár térségében – éjszakai sötétségben – egy kanyarban kisodródott, áttért a szemközti forgalmi sávba és az árokba csapódott.

 A baleset következtében az egyik csempészett személy életveszélyes sérülést, az embercsempészéssel vádolt férfi és öt utasa nyolc napon túl gyógyuló súlyos, további négy migráns pedig nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett el. A baleset azért következett be, mert a sofőr a megengedett sebességet túllépte és elveszítette az uralmát a személygépkocsi felett. A járási ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés, közúti járművezetéstől eltiltás és kiutasítás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában