Ítélet

2023.02.01. 15:02

Megkéselte az édesapját, hasba szúrta - Két év börtönt kapott, az ítélet nem jogerős

A Szombathelyi Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állapította meg a bűnösségét annak a férfinak, aki 2021 februárjában késsel megsebesítette édesapját.

Horváth László

Forrás: Cseh Gábor

A vádlott édesapjával – a sértettel - évek óta feszült érzelmi viszonyban van, melynek oka részben, hogy a vádlott munkahellyel nem rendelkezik, alkalmi munkát sem vállal. A vádlott a bűncselekmény elkövetésének időpontjában a sértettel közösen lakott otthonában tartózkodott, és hálószobájában számítógépen játszott, mivel szeszes italt fogyasztott, közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.  A sértett a reggeli időpontban bement a vádlott hálószobájába, közölte vele, hogy megelégelte az éjszakai hangoskodást, a vádlott azonban kinevette őt. 

© Cseh Gábor
Forrás: Cseh Gábor

A sértett ekkor megfogta a szobában lévő vázát és a sarokba dobta, majd a vádlott mellkasának tolta a számítógép monitorját és felszólította, hogy költözzön el otthonról, majd a vádlott által visszahelyezett monitort lelökte a földre, aminek a hátlapja levált. A vádlott feldühödött, kiabálni kezdett, és az asztalon lévő 14 cm pengehosszúságú kést jobb kezébe fogva a szobából távozó sértett után ment, majd egy alkalommal kis erőt meghaladó, de közepes erőt el nem érő erővel bal oldalán hasba szúrta a védekező, folyamatosan hátráló sértettet. A vádlott édesanyja mentőt hívott, a vádlott közreműködött a sértett nyugalmi állapotba helyezésében és vérzésének csillapításában. A szúrás következtében a sértett a has bal oldalának elülső hónaljvonalában lévő bordaív alatti hasüregbe hatoló 3-5 cm szúrt csatornahosszúságú közvetett életveszélyes sérülést szenvedett el.

© Cseh Gábor
Forrás: Cseh Gábor

A törvényszék a vádlottat 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosabb minősítés - emberölés bűntette – megállapításáért, egyúttal hosszabb tartamú szabadságvesztésért, a vádlott és védője a büntetés enyhítéséért jelentettek be fellebbezést, a döntés nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában