Bűnszervezet tagja volt

2023.03.24. 08:29

Egymáshoz préselve, sanyargatva utaztak a migránsok - Vádemelés a Szombathelynél elfogott embercsempész ellen

A Vas Vármegyei Főügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő moldovai férfival szemben, akit 2022 szeptemberében fogtak el a rendőrök az M86-os számú főúton, Szombathely térségében.

Vas Vármegyei Főügyészség

Forrás: police.hu

A vád szerint az embercsempész egy bűnszervezet tagjaként azért érkezett Magyarországra, hogy vagyoni haszonszerzés végett segítséget nyújtson illegális migránsoknak a magyar-osztrák határ meg nem engedett módon történő átlépéséhez. A vádlott 2022 szeptemberében megbízója telefonos utasításait követve a déli határszakasz közelében négy alkalommal összesen 42 migránst vett fel gépkocsijába és őket az osztrák határhoz szállította. Az első két sikeres szállításért a vádlott közel háromezer eurót kapott. A harmadik szállítás is sikeres volt, míg a negyedik alkalommal a megvádolt férfi 10 afgán és 2 indiai migránst vett fel, hogy őket a magyar-osztrák határhoz szállítsa. A rendőrök azonban 2022. szeptember 28. napján, Szombathely térségében közúti ellenőrzés alá vonták a gépkocsit és a vádlottat elfogták. Az embercsempész – az egyébként öt, illetve hét személy szállítására tervezett autókban – egymáshoz préselődött testhelyzetben, hosszú órákon keresztül sanyargatva szállította a csempészett személyeket. A Vas Vármegyei Főügyészség végrehajtandó fegyházbüntetés, közúti járművezetéstől eltiltás és kiutasítás kiszabását, illetve a bűncselekményért kapott pénz vagyonelkobzását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék dönt - közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában