Baleset

2023.03.10. 20:47

Újabb halálos baleset Vas vármegyében - Ismét a vétlen halt meg Körmendnél - helyszíni fotók

Egy ember meghalt, amikor egy személygépkocsi és egy teherautó ütközött a 86-os főúton a Vas vármegyei Körmend közelében péntek kora este - közölte honlapján a rendőrség.

vaol.hu

Forrás: Horváth Balázs

24 órán belül a második halálos kimenetelű közlekedési balesetnél helyszínelnek a rendőrök a 86-os úton Vas vármegyében, ezúttal Körmend közelében ütközött össze egy teherautó és egy személyautó.

A nyomok alapján az esőben egy osztrák rendszámú Scania kamion haladt Szombathely felől Körmend irányába, amikor a sofőr valószínűleg túl nagy sebességgel haladt az 50km/h-s korlátozású útszakaszon az M80-as út körforgalma előtt, ezért a pótkocsi kisodródott az erősen jobbra ívelő kanyarban, majd összeütközött a szemből érkező magyar rendszámú Opel Corsa személyautóval.

A pótkocsi hátulja gyakorlatilag teljesen leborotválta az Opel tetejét. A Opelt vezető 60 év körüli férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét, a helyszínen elhunyt.

A baleset miatt az érintett útszakaszt teljesen le kellett zárni, a forgalmat elterelték. Az útlezárás ideje alatt ismét több tucat olyan autós és kamionos volt, akik csak vészfékezéssel tudtak megállni, mikor el akartak száguldani az úton keresztben álló, bekapcsolt megkülönböztető jelzéssel álló rendőrautó mellett, ahol egyébként a terelőút bójákkal is jelezve volt és két rendőr is láthatósági mellényben irányította a forgalmat.

Baleseti helyszíneken készült tudósításainkban többször láthatnak olyan fotókat összetört autókról, ahol a járműnek hiányzik a teteje vagy az ajtaja, miközben a baleset típusa ezt nem indokolná. Sokszor ez azért van, mert a teljesen összeroncsolódott járművekbe beszorult sérülteket a tűzoltók így tudják kiemelni, hiszen ilyenkor az emberélet fontosabb, mint az, hogy egy amúgy is összetört járműnek esetleg le kell vágni az ajtaját. Ilyen esetben minden perc számít, a sérült élete múlhat azon, hogy milyen gyorsan és milyen technikával tudják kiemelni a roncsból, majd átadni a mentőknek a sérültet, akik csak ezután tudják szakszerű ellátásban részesíteni. A tűzoltók ezt rendszeresen gyakorlatokon gyakorolják, hogy éles helyzetben a lehető leghatékonyabban tudjanak menteni. A mostani balesetben az Opelt nem a tűzoltók vágták szét, a jármű tetejét a kamion pótkocsija borotválta le teljesen ott, ahol a később elhunyt vezető is ült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában