Ausztria

2023.03.30. 15:00

Észak-macedón páros rablássorozata Ausztriában: közel 200 ezer eurót zsákmányoltak

vaol.hu

A páros 2016 óta sorra járta Burgenland és Alsó-Ausztria lakóházait. A 41 és az 50 éves férfi a rendőrség tájékoztatása szerint összesen 195 ezer euró értékben tulajdonítottak el ékszereket és készpénzt.  A Bécsújhely (Wiener Neustadt) mellett lévő Katzendorf településen buktak le; nem meglepő módon ekkor is „munkában” voltak - tájékoztat az ügy részleteiről az orf.at

A vádlottakat tavaly november 11-én vették őrizetbe Bécsben. A tanúskodást megtagadó két észak-macedóniai gyanúsítottat az ügyész utasítására letartóztatták és az egyik fővárosi börtönbe szállították. 

Az alsó-ausztriai rendőrkapitányság minapi közlése szerint a férfiak tizenegy befejezett és hat megkísérelt betörésért felelősek. Ezeken kívül egy kerti fészerben elkövetett bűncselekmény és ingatlankárosítás is a számlájukra írható.   

A lakásaik, illetve a járműveik átkutatása során lopott árukat, hamisított iratokat és szerszámokat foglaltak le a rendőrök. A páros által okozott vagyoni kárt 37 800 euróra becsülték. Összesen 195 ezer euró értékben tulajdonítottak el ékszereket és készpénzt – számolt be az új fejleményekről az ausztriai közszolgálati média.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában