Összesítő

2023.03.20. 11:28

Hét ittas vezetőből három okozott közlekedési balesetet a vármegyei utakon

Összesen tizenkilenc balesetről érkezett bejelentés a főkapitányságra.

police.hu

Forrás: police.hu

A hétvégén, három sofőr is ittasan okozott balesetet a vármegyében, közülük ketten könnyebben megsérültek. Egy ikervári nő a 8701-es számú úton közlekedett Sárvár irányába, amikor haladása során a 26-os kilométerszelvényben letért az úttestről és több parkoló gépkocsinak nekiütközött. A Sorkifalud és Nemeskolta közötti útszakaszon vesztette el uralmát járműve felett egy nemeskoltai férfi, aki a vízelvezető árokba csapódva a feje tetején állt meg autójával. Vezetői engedéllyel sem rendelkezett az a nagydémi sofőr, aki Szombathelyen a Gazdag Erzsi utcában több parkoló gépkocsinak és egy jelzőtáblának is nekiütközött.

Mindhárom sofőrrel szemben a helyszínen pozitív értéket mutatott az alkoholteszter, ezért az intézkedések során további mintavételre is sor került. A gépkocsivezetőkkel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, valamint a vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőrrel szemben, járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetése miatt is büntetőeljárást indítottak.    

Az elmúlt 72 órában az egyenruhások még négy, olyan sofőrt is igazoltattak, aki szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé. A gépkocsivezetőkel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult az illetékes rendőrkapitányságokon - közölte a rendőrség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában