Viharkárok

2023.03.28. 10:41

Összesen 16 helyszínen kellett beavatkozniuk a vasi tűzoltóknak a viharos szél miatt

A viharos erejű szél adott munkát a Vas vármegyei tűzoltóknak a tegnapi napon. Összesen tizenhat kárhelyszínen kérték a segítségüket, ahol kidőlt fák, leszakadt faágak akadályozták a forgalmat, meglazult cserepek, hulló vakolat jelentett veszélyt a járókelőkre.

vaol.hu

Forrás: VN/Wolf Ferenc

A répcelaki, Vörösmarty utcában egy tizenkét méter magas, henger alakú víztorony fém lemezborítását kezdte meg a viharos szél. A répcelaki önkormányzati tűzoltók tűzoltó létraszer segítségével a magasba feljutottak, a lógó darabokat eltávolították - írja a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldala.

Horvátzsidány közelében egy harminc méter magas fa dőlt a közútra, azt teljes szélességében elzárva a forgalom elől. A kőszegi önkormányzati és a horvátzsidányi tűzoltók motoros láncfűrésszel a fát feldarabolták, az útról eltávolították.

Csepregen a Rákóczi utcában egy fenyőfa dőlt villanyvezetékre, ezt követően pedig több villanyoszlop a közútra borult. A csepregi önkormányzati tűzoltók a fenyőfát feldarabolták, illetve a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakembereit. A munkálatok idejére az áramkimaradás 15 háztartást érintett. 

A tormásligeti Meggyes pusztánál egy fenyőfa öles ága esett le, amit a fa alatt húzódó villanyvezeték tartott. A csepregi önkormányzati tűzoltók a fa törzséhez létrát támasztottak, illetve motoros láncfűrész segítségével a faágat eltávolították. 

A szombathelyi Szelestey László utcában egy társasház szigetelését bontotta meg a vihar. A szombathelyi hivatásos tűzoltók magasból mentő tűzoltó gépjármű segítségével a magasba feljutottak, a lógó szigetelésdarabokat eltávolították. 

Sárváron, a Kútszerhegyi úton egy nagy nyárfa dőlt az útra, eltorlaszolva ezzel a fél útpályát. A sárvári hivatásos tűzoltók a növényt motoros láncfűrész segítségével darabolták fel, majd kézi erővel eltávolították a közútról. 

Répcelakon, az Ady utcában egy fém hirdetőtábla tartószerkezetét rongálta meg a szél, a tábla megdőlt és a forgalmat veszélyeztette. A répcelaki önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok segítségével a tábla tartószerkezetét megbontották, a táblát eltávolították. 

Egy körmendi áruház bejárata feletti fémlemezt is megbontotta a szél, a Sport utcában. A körmendi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével a lemezt rögzítették. 

Csepregen, a Szentkirályi úti körforgalomnál egy faág akadályozta a bicikliút forgalmát. A csepregi önkormányzati tűzoltók a faágat kézi erővel eltávolították. 

Nemesmedvesen egy húsz méter magas fenyőfa dőlt az útra. A szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói motoros láncfűrészt használtak a fa eltávolításához. 

Egy vasvári bölcsőde tetőszerkezetét is megrongálta a szél. A tetőlemez rögzítését a vasvári önkormányzati tűzoltók végezték el. 

Pornóapátinál is fa dőlt a közútra. A kárhelyszínen a fa feldarabolását a szombathelyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a vaskeresztesi önkéntes tűzoltók elvégezték. 

Uraiújfalu település közelében öt méter magasságban, a fa egyik ágán fennakadt egy öles faág, ami veszélyeztette a forgalmat. A répcelaki önkormányzati tűzoltók a faágat eltávolították. 

Szombathelyen, a Thököly Imre utcában meglazult cserepek veszélyeztették a gyalogosforgalmat. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a meglazult cserepeket a tetőszerkezetről eltávolították.

Kőzegdoroszlón, a Fő utcában egy hét méter magas fa lombkoronája dőlt a szomszédos ház tetőszerkezetére. A kőszegi önkormányzati, kőszegdoroszlói, kőszegszerdahelyi és bozsoki önkéntes tűzoltók a növényt feldarabolták és kötelek segítségével eltávolították a tetőszerkezetről. 

A 84-es főúton, Káldnál két nagy fa dőlt ki, a lombkoronájuk akadályozta a forgalmat. A sárvári hivatásos tűzoltók motoros láncfűrészek segítségével avatkoztak be a kárhelyszínen. 

Széllökésekre a mai napon is számítani kell, ezért továbbra is óvatosan közlekedjenek a fák, fasorok, állványzatok közelében, lehetőség szerint ne parkoljanak fák alatt és figyeljék a meteorológiai szolgálat előrejelzéseit, riasztásait. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában