Vádemelés

2023.03.02. 09:29

Szelesténél fogták el a rendőrök a bűnszervezet tagjait - Kattant a bilincs a szerb embercsempész csuklóján - fotók

Vas Vármegyei Főügyészség

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

A Vas Megyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Sárvári Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt emelt vádat azzal a szerb férfival szemben, akit 2021 augusztusában fogtak el a rendőrök az M86- os számú főúton, Szeleste térségében. A vád szerint az embercsempész egy Szerbiában működő bűnszervezet tagjaként azért érkezett Magyarországra, hogy vagyoni haszonszerzés végett segítséget nyújtson illegális migránsoknak a magyar-osztrák határ meg nem engedett módon történő átlépéséhez. 

Fotós: Cseh Gábor / Forrás: VN/archív

A vádlott 2021. augusztus 9-én megbízója telefonos utasításait követve a déli határszakasz közelében 8 migránst vett fel gépkocsijába és őket az osztrák határhoz szállította. Ebben segítségére volt egy másik szerb férfi is, aki „előfutóként” haladt a vádlott előtt. 

Forrás: police.hu

A sikeres szállítást követően a vádlott és segítője közel 5 ezer eurót vettek át megbízójuktól. Ezt követően a megvádolt férfi ismét a magyar-szerb határ közelében 2 afgán és 8 szír migránst vett fel, majd – előfutóját követve – a magyar-osztrák határhoz indult. A rendőrök azonban 2021. augusztus 10. napján, az M86-os számú főúton Szeleste közelében közúti ellenőrzés alá vonták a gépkocsit és a vádlottat elfogták. Az embercsempész – az egyébként ötszemélyes autóban – egymáshoz préselődött testhelyzetben, hosszú órákon keresztül sanyargatva szállította a csempészett személyeket. A Sárvári Járási Ügyészség végrehajtandó fegyházbüntetés és kiutasítás kiszabását, illetve a csempészéshez használt gépkocsi elkobzását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: police.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában